Selviscenesættelse på sociale medier

Selviscenesættelse Anne Weinkouff

Selviscenesættelse på de sociale medier, enten som virksomhed eller personligt, giver et indblik i hverdagen og branchen på platforme som Instagram, Facebook, og LinkedIn. Der skabes indhold ud fra interesser, passioner, og mærkesager, samt udfordringer og sejre.

Selviscenesættelsen på de sociale medier kan bruges til at præsentere produkter og tjenester visuelt, demonstrere brancheekspertise, yde kundeservice, generere nye kunder/ansatte og holde virksomhedens ansatte opdateret med brancheudviklinger.

Overordnet kan tilstedeværelsen give en stor fordel af at være aktiv, da det giver mulighed for at nå ud til en bred målgruppe, engagere sig med interesserede, markedsføre produkter og tjenester, samt opbygge og vedligeholde relationer med kunder og samarbejdspartnere.

Mange brancher og virksomheder har knækket koden med hvad sociale medier kan gøre for dem på medierne.
Men her får du lige 5 af de klassiske grunde:

 1. Visuel præsentation
  De fleste platforme kan bruges til at vise billeder og videoer af tidligere projekter, produkter og tjenester, hvilket kan hjælpe med at opbygge tillid og interesse blandt potentielle kunder.
 2. Brancheekspertise
  LinkedIn kan bruges til at dele faglige indlæg, opdateringer og information om branchen, samt engagere sig i relevante grupper for at demonstrere din virksomheds ekspertise.
 3. Kundeservice
  Platformen som Facebook kan bruges til at besvare spørgsmål og løse eventuelle problemer, som dine kunder måtte have, samt vedligeholde en stærk online tilstedeværelse.
 4. Leadgenerering
  Ved at oprette betalte annoncer på platforme som Facebook, Instagram og LinkedIn kan du nå ud til en bredere målgruppe og føre potentielle kunder til din hjemmeside.
 5. Konkurrentindblik
  Du kan følge konkurrenter og branchegrupper på sociale medier for at holde dig opdateret med de nyeste tendenser og udviklinger inden for branchen.
Selviscenesættelse på LinkedIn

Brug LinkedIn til at komme i Rampelyset

Platformen er primært for B2B rettede virksomheder.
Som virksomhedsprofil kan du bruge LinkedIn til en række formål, herunder:

 1. Branding
  Du kan opbygge en stærk online tilstedeværelse ved at oprette en virksomhedsprofil og opdatere den med relevant information om dit brand, produkter og tjenester.
 2. Rekruttering
  Du kan søge efter og ansætte kvalificerede kandidater ved at oprette jobopslag.
 3. Netværk
  Du kan opbygge og vedligeholde relationer med andre virksomheder, fagpersoner og beslutningstagere inden for din branche.
 4. Nye kundeemner
  Du kan generere kunder ved at dele relevant indhold og opdateringer til dit netværk og følgere.
 5. Kundebehandling
  Du kan engagere dig med dine nuværende og tidligere kunder ved at dele relevant indhold og opdateringer om din virksomhed, samt besvare spørgsmål og kommentarer.

Så i alt kan LinkedIn bruges til at opbygge og vedligeholde en stærk online tilstedeværelse, rekruttere talentfulde kandidater, opbygge og vedligeholde relationer, generere kundeemner, engagere sig med kunder, og holde sig opdateret med brancheudviklinger.

Selviscenesættelse på Instagram

Brug Instagram til at komme i Rampelyset

Platformen er både for B2B og B2C rettede virksomheder.
Som virksomhed kan du få en række fordele ved at være på Instagram, herunder:

 1. Branding
  Der kan opbygges en stærk online tilstedeværelse ved at dele relevant indhold og opdateringer om dit brand, produkter eller ydelser.
 2. Visuel storytelling
  Instagram giver mulighed for at fortælle din virksomheds historie på en visuel måde, ved hjælp af billeder og videoer.
 3. Målgruppeengagement
  Du kan engagere dig med din målgruppe ved at dele indhold og opdateringer, besvare spørgsmål og kommentarer, og opbygge relationer med dine følgere.
 4. Mulige kunder
  Du kan generere mulige kundeemner ved at føre følgere til hjemmesiden.
 5. Markedsføring
  Du kan markedsføre dine produkter og tjenester ved at dele relevante billeder og videoer, samt oprette betalte annoncer for at nå en større målgruppe.
 6. Konkurrenceovervågning
  Du kan følge konkurrenter og branchegrupper for at holde dig opdateret med de nyeste tendenser og udviklinger inden for din branche via andre profiler og hashtags.

Så i alt kan Instagram bruges til at opbygge en stærk online tilstedeværelse, fortælle din virksomheds historie på en visuel måde, engagere sig med din målgruppe, generere kundeemner, markedsføre dine produkter og tjenester, og holde sig opdateret med brancheudviklinger.

Selviscenesættelse på Facebook

Brug Facebook til at komme i Rampelyset

Platformen er primært B2C rettede virksomheder.
Der er mange gode grunde til, at din virksomhed bør være på Facebook, herunder:

 1. Stort publikum
  Facebook har en stor og bred målgruppe, hvilket gør det til et godt sted at nå ud til et stort publikum.
 2. Målgruppeengagement
  Du kan engagere dig med din målgruppe ved at dele relevant indhold og opdateringer om dit brand, produkter og tjenester, besvare spørgsmål og kommentarer, og opbygge relationer med dine følgere.
 3. Markedsføring
  Du kan markedsføre dine produkter og tjenester ved at oprette betalte annoncer for at nå en bredere målgruppe, eller ved at dele relevante billeder og videoer på din Facebook-side.
 4. Nye kundeemner
  Du kan føre potentielle kunder til din hjemmeside eller salgsted ved hjælp af call-to-action-links i dine indlæg eller annoncer.
 5. Kundeservice
  Du kan bruge Facebook til at yde kundeservice ved at besvare spørgsmål og løse eventuelle problemer, som dine kunder måtte have.
 6. Konkurrenceovervågning
  Du kan følge konkurrenter og branchegrupper for at holde dig opdateret med de nyeste tendenser og udviklinger inden for din branche.

Så i alt kan Facebook bruges til at nå et stort publikum, engagere sig med din målgruppe, markedsføre dine produkter og tjenester, generere kundeemner, yde kundeservice og holde dig opdateret med brancheudviklinger.

Selviscenesættelse på fagmedier

Brug fagmedier til at komme i Rampelyset

Fagmedier kan både være online og offline. Du kan som virksomhed købe dig adgang til fagplatforme og udgive egne artikler via dem.

Der er mange gode grunde til at bruge fagmedier som en markedsføringsplatform, herunder:

 1. Målgruppeengagement
  Fagmedier har ofte en stærk og engageret målgruppe, der er interesseret i de emner, der dækkes i mediet. Dette gør det til et godt sted at engagere sig med din målgruppe og opbygge relationer med potentielle kunder.
 2. Brancheekspertise
  Fagmedier har ofte en stærk forståelse for din branche og de udfordringer, din virksomhed står overfor. Dette gør det til et godt sted at dele indhold, der er relevant for din målgruppe og demonstrerer din ekspertise inden for din branche.
 3. Leadgenerering
  Ved at dele indhold (artikler, billeder og video) og annoncer i fagmedier kan du føre potentielle kunder til din hjemmeside og opbygge en database med kvalificerede kundeemner.
 4. Konkurrencefordel
  Ved at være aktiv i fagmedier kan du skille dig ud fra din konkurrence og vise din virksomheds engagement og ekspertise inden for din branche.
 5. Brancheindsigt
  Ved at følge og engagere sig i fagmedier kan du holde dig opdateret med de nyeste tendenser og udviklinger inden for din branche, samt identificere nye muligheder for vækst og udvikling.

Så i alt kan fagmedier bruges til at engagere sig med din målgruppe, demonstrere din brancheekspertise, generere kundeemner, trække trafik til hjemmesiden, opbygge en konkurrencefordel, og holde dig opdateret med brancheudviklinger.

Brug for hjælp på de sociale medier?

Hej jeg hedder Anne og bor herinde i rampelysets skær!

Jeg hjælper byggebranchens virksomheder i deres rampelys overfor de rigtige mennekser – på de rigtige kanaler og med det rigtig kanaler.

Har du brug for at blive tunet, så du selv kan komme i det rigtige rampelys? Så se hvordan jeg bedst kan hjælpe dig her!

Scroll to Top