Undgå at greenwashe når der vidensformidles i byggebranchen
“Greenwashing” er en term, der anvendes i kommunikation og markedsføring for at beskrive en praksis, hvor virksomheder forsøger at fremstå som miljøvenlige eller bæredygtige, selvom deres produkter eller aktiviteter i virkeligheden ikke lever op til de proklamerede miljømæssige standarder eller værdier.
Greenwashing er ofte en form for vildledende reklame, hvor virksomheder bruger miljøvenlige påstande eller symboler til at tiltrække kunder, selvom deres handlinger ikke er i overensstemmelse med de høje miljøstandarder, de hævder at have.
Eksempler på greenwashing kan omfatte brugen af miljøvenlige billeder, etiketter eller slogans på produkter, der faktisk er skadelige for miljøet, eller virksomheder, der hævder at støtte miljøprojekter uden at have en reel forpligtelse til at gøre det.
Greenwashing er problematisk, da det kan forvirre forbrugerne og mindske tilliden til ægte bæredygtige produkter og tjenester. For at undgå at blive narret af greenwashing er det vigtigt at være opmærksom på virksomheders handlinger og undersøge deres påstande om bæredygtighed for at afgøre, om de er troværdige.
Billedet af den store grønne vaskemaskine er fra #Arkitekturhovedstad23 for at gøre opmærksom på problematikken i byggebranchen.
Hvad skal du være opmærksom på når du taler dine produkter/ydelser ind i den grønne omstilling i byggeriet?
At kommunikere ærligt og troværdigt om produkter eller ydelser i byggebranchen er afgørende for at undgå greenwashing samt opbygge et positivt omdømme.
Her er 10 gode råd til at hjælpe en virksomhed med at kommunikere uden at greenwashe.
Her finder du den gældende lovgivning som er på området:
Vil du have hjælp til strategi, budskaber og en plan for hvordan du laver marketing i byggeriet?
Vil du vide mere om emnet og udgå at ryge i den store grønne vaskemaskine, når du formidler i byggebranchen?
Så kan jeg anbefale dig kurset som afholdes af Lone Rubin og Jakob Bjarnø Rasmussen afholder.
–> Klik lige her og se mere om hvornår og mere info.
Her er min udtalelse efter kurset:
” Jeg skal ikke være skyld i, at mine kunder kan blive beskyldt for #greenwashing, så jeg var nødt til at udvikle mine kompetencer på det felt. Efter kurset tør jeg prikke til mine kunder og rådgive dem, og jeg kan mærke, at de synes, det er fedt, at jeg nu har den ballast “